Publikace: Doudlebsko v kuchyni a u stolu - Lidová strava z jihu Čech - Šimánek Jan. Kniha pojednává o lidové stravě v národopisném regionu Doudlebska, který se rozkládá mezi Českými Budějovicemi, Českým Krumlovem, Kaplicí a Trhovými Sviny. Autor při jejím psaní vycházel z vyprávění pamětníků, odborné literatury, kronik a memoárů. Líčí nejen podobu selského jídelníčku před sto a více lety, ale i jak vypadaly staré kuchyně a topeniště, jaké plodiny se v minulosti pěstovaly, jak lidé přežívali období... Celý popis

Koupit za 287 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších
Zobrazit další nabídky

Popis

Publikace: Doudlebsko v kuchyni a u stolu - Lidová strava z jihu Čech - Šimánek Jan. Kniha pojednává o lidové stravě v národopisném regionu Doudlebska, který se rozkládá mezi Českými Budějovicemi, Českým Krumlovem, Kaplicí a Trhovými Sviny. Autor při jejím psaní vycházel z vyprávění pamětníků, odborné literatury, kronik a memoárů. Líčí nejen podobu selského jídelníčku před sto a více lety, ale i jak vypadaly staré kuchyně a topeniště, jaké plodiny se v minulosti pěstovaly, jak lidé přežívali období hladu a válek, jak se vařilo na farách a panských sídlech, o svatbách a o posvíceních nebo jak probíhalo pečení chleba, nakládání zelí či zabijačka prasete. Závěrečná kapitola přináší rovněž skutečné recepty na některá jídla. Čtenáři tak vyvstává před očima poutavý a přitom reálný obraz všedního života jihočeského venkova v 19. a 20. století. Publikace: Doudlebsko v kuchyni a u stolu - Lidová strava z jihu Čech - Šimánek Jan.
Zobrazit více

Parametry

Žánr naučné
Rok vydání 2021
Nakladatelství Veduta
Autor Jan Šimánek
Počet stran 272
Výrobce Veduta
Vazba pevná
Jazyk české
Váha 490 gramů
ISBN 978-80-88030-57-7
Zobrazit více parametrů